Het onderhouden en updaten van een website is een tijdrovende en intensieve bezigheid. Naast de vele uren die erin zitten, is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste technieken en trends op het gebied van internet en marketing. Er zijn vele tools op internet te vinden die je kunnen helpen met het onderhoud en verbeteren van je website, maar vele kosten geld of bieden niet de meest uitgebreide functionaliteiten. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben een lijst met 10 gratis website tools opgesteld om zelf met uw website en social media kanalen aan de slag te gaan.

10 gratis website tools

Broken link checker tool
Check uw website op de aanwezigheid van niet-bestaande links. Op deze manier ziet u welke links nog op uw website staan, maar nergens naar doorverwijzen. Deze links kunt u dan aanpassen of doorverwijzen.

Google Alerts
Heeft u bepaalde zoekwoorden op uw site die u in de gaten wilt houden? Met Google Alerts kunt u voor deze zoekwoorden meldingen instellen, om ze zo in de gaten te houden. Naast zoekwoorden kunt u voor alle soorten Google zoekopdrachten (internet, nieuws etc) meldingen instellen. De zoekopdrachten kunt u per regio en taal apart instellen.

META-Tag generator tool
Een META-Tag is een onzichtbaar stukje code dat opgenomen wordt in een website om meer informatie over de pagina te geven. Deze tags worden wel herkend door zoekmachines en zijn daardoor essentieel om gevonden te kunnen worden. Via deze tool kunt u de ideale META tag voor een specifieke pagina instellen, en deze in uw pagina zetten.

Google PageSpeed
Google PageSpeed analyseert uw website en geeft tips over hoe uw website sneller geladen kan worden. Sneller geladen websites zorgen voor minder bezoekers die uw website snel verlaten en een vergrote kans op conversie. De informatie die gegeven wordt kunt u bespreken met uw website bouwer of administrator, aangezien de gegeven informatie vrij technisch onderbouwd wordt.

Tweetdeck
Bent u op zoek naar een Twitter programma welke makkelijk in het gebruik is? Tweetdeck is een web-based Twitter client, waar je meerdere accounts tegelijkertijd kan bijhouden. Gratis te gebruiken en ideaal voor bedrijven die Twitter actief inzetten.

Social Mention
Wilt u weten wat er momenteel allemaal speelt in de social media wereld? Bekijk alle trends en zie waar over gesproken wordt op bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Google+.

QR Code Generator
Maak zelf snel en makkelijk uw QR codes met deze QR code generator.

Responsinator
Met de Responsinator tool kunt u in 1 oogopslag zien hoe uw site op verschillende apparaten geladen wordt. Deze tool gebruikt alle resoluties van bekende apparaten, zoals iPhones, allerlei soorten tablets en PC resoluties.

Ubersuggest
Op zoek naar unieke zoekwoorden? Met deze tool kunt u zoekwoordcombinaties maken op basis van een door u gekozen zoekwoord. Op deze manier kunt u unieke zoekwoordcombinaties maken en toepassen op uw website.

SEORCH
Een online analyse tool welke een compleet overzicht toont van uw website. Deze tool geeft tips over zoekwoorden, resultaten op social media (Facebook, Twitter en Google+), tags, validatie van de website en op welke punten uw website verbeterd kan worden.

Naast deze tools zijn er nog veel meer beschikbaar. Bekijk hier de complete lijst van tools, samengesteld door ons.

Al deze tools zijn gratis te gebruiken. De uitkomsten kunt u zelf gebruiken voor uw website, maar sommige uitkomsten kunnen alleen door de administrator uitgevoerd worden. Overleg dus altijd met uw administrator voor u grote wijzigingen aanbrengt.

Media & Internet

Media & Internet

Media & Internet is in 2011 opgericht door Hans Priems en biedt klanten totaaloplossingen op het gebied van websites, webshops, online marketing en campagnes. Bij ons kunt u altijd terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk service. Samen met klanten kijken wij naar de beste inzet van onze middelen om het maximale uit de wensen en doelen van klanten te halen.