Heeft u ooit wel eens gehoord van Google Shopping? Google Shopping is een database van Google, waarmee producten tijdens zoekresultaten getoond kunnen worden. Aangezien deze bovenaan bij de zoekresultaten getoond worden heeft een potentiële klant direct een overzicht van waar een bepaald product verkocht wordt. Google Shopping zijn eigenlijk advertenties, welke direct naar een product toe kunnen leiden. Aangezien Google Shopping serieus terrein in Nederland en buitenland begint te winnen, wordt het steeds meer een serieus advertentiekanaal.

Waarom zou ik kiezen voor Google Shopping?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een advertentiecampagne via Shopping:

  • De kosten per klik liggen nog vrij laag, omdat Google Shopping nog niet erg lang in Nederland bestaat. De klikkosten nemen wel toe vanwege de toenemende populariteit, dus is nu het moment om in te stappen.
  • Producten worden gelijk bij een zoekopdracht getoond, en ook nog eens bovenaan. Het is het eerste wat bezoekers zien en wekt daarom meteen interesse.
  • Producten worden alleen getoond bij relevante zoekopdrachten. Je bent er dus zeker van dat een klant op zoek is naar jouw product.
  • Je betaalt alleen als iemand op jouw product klikt. Vertoningen zijn gratis.
  • Het gebruik van Google Shopping maakt je website populairder en hierdoor zullen organische zoekresultaten ook toenemen.

Laat u adviseren om alle voordelen van een Google Shopping campagne te zien.

Hoe werkt Google Shopping precies?

Google Shopping kan ingericht worden via Google AdWords. De producten die ingeladen moeten worden, worden via het Google Merchant Center geregeld. Via deze tool upload je een zogenaamde “feed”, een bestand waarin al je producten staan beschreven volgens de richtlijnen. Deze feed wordt daarna bekeken en gekeurd door een Google specialist voordat deze actief kan worden. Nadat de product feed goedgekeurd is, kan deze aan je AdWords campagne gekoppeld worden. Als dit allemaal is goedgekeurd, kan de advertentiecampagne live worden gezet en kunnen bezoekers uw producten terugvinden in de zoekresultaten.

Zoals je waarschijnlijk kunt lezen vergt het aanmaken en inrichten van een campagne veel tijd en expertise. Mocht je willen beginnen met een Google Shopping campagne, adviseren wij contact met ons op te nemen.

Media & Internet

Media & Internet

Media & Internet is in 2011 opgericht door Hans Priems en biedt klanten totaaloplossingen op het gebied van websites, webshops, online marketing en campagnes. Bij ons kunt u altijd terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk service. Samen met klanten kijken wij naar de beste inzet van onze middelen om het maximale uit de wensen en doelen van klanten te halen.