Terwijl vele consumenten steeds meer op internet actief zijn, is dat bij MKB’ers niet het geval. Ruim een kwart van de MKB’ers is niet of nauwelijks actief op internet, waardoor websites verouderd zijn of nauwelijks vindbaar zijn. Dit blijkt uit de MKB online monitor, een onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van DTG onder ruim 1.000 MKB ondernemers.

Maarliefst 37% van de MKB’ers geeft aan binnen twee jaar in een nieuwe website te gaan investeren, waardoor de meeste dus geen haast hebben met digitaal ondernemen. 28% van de ondervraagden heeft een website die ouder is dan 4 jaar en 28% heeft zelfs helemaal geen website.

Meer dan de helft besteed digitale taken uit
51% van de ondernemers wil hun website uitbesteden, 19% wil hem zelf bouwen en 30% laat de website bouwen door familie, kennissen of vrienden. De gemiddelde prijs die een ondernemer betaalt voor een nieuwe website is EUR1.982,- en de maandelijkse kosten voor onderhoud, hosting en overige diensten bedragen ongeveer EUR40,- per maand.

Voor advies hechten de meeste ondernemers veel waarde aan het advies van collega’s (41%) en vrienden en familie (36%). Slechts 36% van de MKB’ers gaat eerst in gesprek met een professioneel adviseur. “Nog altijd wordt ruim 20% van de websites door een goede bekende van de ondernemer gemaakt. Een grote groep ondernemers mist daardoor belangrijke kansen als het gaat om de vindbaarheid van zijn bedrijf op internet en het bereiken van nieuwe klanten”, aldus Erik Hoekstra.

Meest gezochte informatie tijdens zoektocht en oriëntatie naar een nieuwe website
– Voorbeelden van andere websites (39%)
– De beschikbare functionaliteiten van een website (37%)
– Design en vormgeving van een website (33%)

De drie belangrijkste aspecten bij de keuze voor een aanbieder zijn:
Service/ondersteuning aanbieder (59%)
– Kosten (57%)
– Mogelijkheid om zelf eenvoudig, 24/7 aanpassingen te kunnen doen (47%)

 

 

Media & Internet

Media & Internet

Media & Internet is in 2011 opgericht door Hans Priems en biedt klanten totaaloplossingen op het gebied van websites, webshops, online marketing en campagnes. Bij ons kunt u altijd terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk service. Samen met klanten kijken wij naar de beste inzet van onze middelen om het maximale uit de wensen en doelen van klanten te halen.