Facebook is het meest populaire sociale netwerk in Nederland, met duizenden bezoekers per uur. Mensen die gebruik maken van een smartphone checken Facebook ongeveer 14 keer per dag, en 61 procent kijkt in ieder geval elke dag op Facebook via een mobiele app. Dit blijkt uit onderzoeksbureau IDC en Facebook, die onderzoek hebben gedaan onder 7500 iPhone en Androidgebruikers tussen de 18 en 44 jaar.

Facebook (61 procent) moet alleen e-mail (78 procent) en surfen op het web (73 procent) voor zich laten als het gaat om de het gebruik van smartphones. Vaak blijft het wel niet bij één bezoek. Gemiddeld start een gebruiker 13,8 keer de Facebook app op. In het weekend ligt dit gemiddeld op 17,6 keer per dag. De gemiddelde tijd dat een smartphone gebruiker op Facebook zit is 32,5 minuten per dag, exclusief de tijd dat de Facebook op andere apparaten bezoeken.

Dit onderzoek laat de populariteit en kansen voor bedrijven duidelijk naar voren komen.

Media & Internet

Media & Internet

Media & Internet is in 2011 opgericht door Hans Priems en biedt klanten totaaloplossingen op het gebied van websites, webshops, online marketing en campagnes. Bij ons kunt u altijd terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk service. Samen met klanten kijken wij naar de beste inzet van onze middelen om het maximale uit de wensen en doelen van klanten te halen.