Pinterest, het social media kanaal waar mensen afbeeldingen kunnen delen op zogenoemde “borden”, wint steeds meer aan populariteit. Dit is bij verschillende bedrijven niet onopgemerkt gebleven. Steeds meer bedrijven zijn actief op Pinterest, zoals KLM en Albert Heijn. Bij Pinterest hebben ze daarom een update uitgebracht, waardoor er nu steeds meer tools beschikbaar zijn voor bedrijven om hun “pins” te volgen. Zo kunnen bedrijven verschillende statistieken bijhouden over hun pagina en hun pins en kunnen daarnaast op een andere website gepost worden door de “embed” functie, die hetzelfde werkt als bijvoorbeeld een video van Youtube op een site zetten.

Het bedrijfsaccount van Pinterest

Bij het aanmaken van een Pinterest-account kun je inmiddels kiezen voor een persoonlijk of zakelijk account. Op dit moment zijn de verschillen tussen de twee nauwelijks zichtbaar. Bij een zakelijk account is het mogelijk een bedrijfsnaam in te vullen en een contactpersoon. Op een persoonlijk account zijn een voor- en achternaam vereist. Wel zijn er duidelijke verschillen in de gebruikersvoorwaarden en is er een zeer complete ondersteunende pagina voor bedrijven ingericht met makkelijke toegang vanuit het bedrijfsaccount. Daaruit blijkt wel dat Pinterest druk in de weer is om hun platform aantrekkelijk te maken voor bedrijven.

Waarom zou een bedrijf Pinterest gebruiken?

Zeker voor een webshop is het een zeer belangrijk kanaal. Uit onderzoek blijkt dat het een van de grootste platformen is als het gaat om genereren van verkoop. 43% van de pinners(?) geeft aan dat het plaatsen van juiste pins op Pinterest aanzet tot engagement en uiteindelijke verkoop. Dit in vergelijking met 24% op Facebook. Pinterest kan dus sterk aanzetten tot verkoop. Naast het genereren van verkoop, brengt het ‘nieuwe’ Pinterest veel meer traffic naar je website. Pinners zijn nieuwsgierig waar een pin vandaan komt.

Media & Internet

Media & Internet

Media & Internet is in 2011 opgericht door Hans Priems en biedt klanten totaaloplossingen op het gebied van websites, webshops, online marketing en campagnes. Bij ons kunt u altijd terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk service. Samen met klanten kijken wij naar de beste inzet van onze middelen om het maximale uit de wensen en doelen van klanten te halen.