De online uitgaven via mobiele apparaten zijn in 2013 ruim verdubbeld naar 1,3 miljard euro. Hiermee hebben smartphone en tablet een aandeel van 13% in de totale e-commercemarkt. De uitgaven via smartphones en tablets zijn hiermee ruim verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Blauw Research.

Tablet populairste mobiele apparaat voor aankopen

Ongeveer 7 op de 10 consumenten bestellen via een tablet. Dit valt terug te lezen uit de bestedingen via mobiel, welke voor zo’n 75% uit aankopen via tablets bestaan. Bijna alle mobiele kopers deden hun aankoop vanuit huis. Hieruit kan opgemaakt worden dat de tablet een echte desktopvervanger is geworden en dat consumenten steeds vaker hun tablet gebruiken dan hun laptop of PC.

aandeel mobiel ecommerce 2013

 

Kleding en schoenen populairste segment

Kleding en schoenen worden het meest gekocht via mobiele apparaten. Bijna 6 op de 10 mobiele gebruikers koopt producten uit dit segment. Andere segmenten in de top 5 zijn boeken (30%), tickets (26%), persoonlijke verzorging (25%) en speelgoed (23%).

Mobiele markt blijft groeien. Groeit u ook mee?

De opkomst van responsive design, tablets en smartphones zorgen ervoor dat klanten ten alle tijde een aankoop kunnen doen. Bent u ook al actief met uw webshop en groeit u mee met deze trends? Laat u adviseren over alle mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op.

Media & Internet

Media & Internet

Media & Internet is in 2011 opgericht door Hans Priems en biedt klanten totaaloplossingen op het gebied van websites, webshops, online marketing en campagnes. Bij ons kunt u altijd terecht voor een betrouwbaar en persoonlijk service. Samen met klanten kijken wij naar de beste inzet van onze middelen om het maximale uit de wensen en doelen van klanten te halen.